Pažnja milenijalaca 12 sekundi, a generacije Z samo 8 sekundi

Dodajte komentar

Mlađe generacije sve manje konzumiraju linearnu televiziju i puno više vremena provode na internetu. Prema IPSOS-u, čak i kada gledaju televiziju za vrijeme reklamnog bloka, čak 82% pripadnika generacije Z odlazi sa surfuje, rekao je za Poslovni dnevnik Ivan Brozović, rukovodilac onlajn tima u kreativnoj medijskoj agenciji Universal McCann Zagreb.

– U budućnosti ćemo morati da budemo usmjereni na razumijevanje ciljne grupe i samu strategiju, dok će softver za nas obavljati sve ostalo. Vrhunski stratezi, koji će razumjeti podatke o ciljnim grupama, biće vrlo traženi, te ljudi koji će razumjeti softver i kako ga da ga iskoriste da ispune medijske ciljeve klijenata – dodaje.

Prema časopisu Forbs, pažnja milenijalaca je 12 sekundi, a generacije Z samo 8 sekundi. U tim uslovima mora postojati velika usklađenost kreativne marketinške poruke i kanala putem kojih se ta poruka šalje, kako bi ona pogodila ciljanu publiku, smatra Ivan Brozović.

– Preporuka komunikacijskih kanala isključivo zavisi od ciljeva koje klijent ima, kao i od ciljne grupe kojoj želi da se obrati. Svaki klijent, pa čak i svaka kampanja, može imati različiti miks kanala koji će maksimalno doprinijeti uspješnost prenosa komunikacijske poruke – dodaje.

Napominje i da se društvene mreže moraju ozbiljno razmatrati u bilo kojoj medijskoj strategiji.

Izvor: eKapija

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *