Tender za Adu Bojanu nakon analize revizora

Tender za turističku valorizaciju Ade Bojane biće raspisan nakon što revizorska kuća Deloitte završi analizu za tu lokaciju koja bi trebalo da pokaže kako Vlada treba da iskoristi potencijal u Opštini Ulcinj.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma za Vijesti nijesu mogli da preciziraju vremenski okvir kada će taj posao biti završen i tender raspisan, a objašnjavaju da postoji interesovanje investitora za taj lokalitet.

Tender za Adu Bojanu nalazio se u Planu privatizacije za prošlu godinu, a ovogodišnji plan još nije usvojen.

“Kompanija Deloitte za potrebe Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta, priprema analizu, nakon čijeg završetka će biti poznati detalji u vezi sa modelom i postupkom turističke valorizacije lokaliteta Ada Bojana”, rekli su iz Ministarstva.

Iz tog resora su objasnili da je turistička valorizacija lokaliteta u najjužnijoj opštini bila predviđena i ranijim planovima privatizacije.

“Do sada je, pored kompanije Karisma, više investitora iskazivalo interesovanje, koje nije formalizovano u smislu konkretnih inicijativa i predloga”, naveli su iz Ministarstva.

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *