CKB omogućila besplatnu 3D Secure funkcionalnost za sve platne kartice

Dodajte komentar

U Crnoj Gori iz godine u godinu u značajnom porastu je upotreba kartica za internet plaćanja. Kako bi svojim klijentima pružili maksimalnu sigurnost i potpun ugođaj putem internet kupovine, omogućili smo svim CKB klijentima 3D Secure Code funkcionalnost.

“Za naše klijente to znači da je svaka trgovina na internetu svim CKB karticama sada dodatno osigurana u skladu sa Mastercard i VISA sigurnosnim zahtjevima. Ova funkcionalnost je besplatna za sve korisnike CKB kartica, a aktiviranje je moguće putem CKB GO aplikacije ili na šalteru najbliže CKB poslovnice. Svako plaćanje je osigurano jedinstvenim jednokratnim 3D Secure kodom koji klijent dobija putem SMS-a. Iz perspektive klijenta, to predstavlja dodatni nivo sigurnosti za upotrebu svih CKB kartica”, navode iz CKB.

U slučaju gubitka, kartica se ne može koristiti za internet kupovinu bez znanja klijenta i bez 3D Secure koda koji se generiše na mobilnom telefonu, a služi za finalnu potvrdu plaćanja. Takođe, klijent koji je aktivirao ovu funkcionalnost ima prednost u slučaju osporavanja internet transakcije za koju se sumnja da je zloupotrijebljena.

“Kada govorimo o bezbjednosti, podsjećamo da putem CKB GO servisa naši klijenti imaju dodatne mogućnosti za bezbjedno upravljanje finansijama. U bilo kom trenutku, putem aplikacije moguće je podesiti limite za kupovinu i podizanje gotovine za karticu, ograničiti upotrebu kartice na državu Crnu Goru, onemogućiti upotrebu kartice na internetu, blokirati karticu privremeno ili trajno. Upotreba CKB GO servisa je jednostavna, a podešavanja je moguće promijeniti bilo kada, pa i više puta tokom dana. Npr. možete da omogućite opciju za kupovinu preko interneta, kada nešto kupujete online, a zatim da tu opciju blokirate do sljedeće online kupovine”, saopšteno je iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *