M:tel digitalna fabrika pokrenula program Startup Activator

M:tel digitalna fabrika je pokrenula je predakceleracijski program Startup Activator namijenjen startapovima u najranijoj fazi razvoja.

Kako je saopšteno iz M:tel digitalne fabrike, prijave za program otvorene su do 15. februara, a kreatori startapa se mogu prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu https://startupactivator.me/.

“Sedam dana od zatvaranja konkursa kreće višemjesečni program mentorstva, radionica, predavanja,
učenja, umrežavanja, odnosno počinje velika šansa za uspjeh startapova iz Crne Gore”, kazala je PR menadžer M:tel digitalne fabrike Bojana Maraš.

Prema njenim riječima, učešće u programu je besplatno, a predviđeno je da deset izabranih timova dobije šansu da učestvuje. Maraš je kazala da će šest najboljih timova proći u drugi krug, odnosno doći će do ciklusa validacije, u kojem će pored mentora i radionica, na raspolaganju imati i fond za validaciju ideje u iznosu od 2.500 eura.

“Kompanija M:tel za prvoplasirani tim izdvojiće 2.500, odnosno za drugoplasirani tim 1.500, dok će predstavnici tima koji bude trećeplasirani dobiti pametne telefone”, navela je Maraš.

Program, koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, organizuje se u saradnji sa NVO Digitalizuj. Me i ICT HUB-om iz Beograda.

Check Also

Most Verige bi ugrozio status Kotora

Stručnjaci za zaštitu kulturnih dobara upozoravaju na moguće posljedice gradnje mosta Verige, ali i da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *