Australijski sud: Trivago lagao korisnike o najboljim ponudama

Federalni sud u Australiji presudio je da je servis za upoređivanje cijena hotela Trivago doveo korisnike u zabludu i da je umjesto da promoviše najjeftinije ponude nego ugostitelje koji su im davali najveću proviziju.

Rojters prenosi da je Trivago prekršio tamošnja pravila o zaštiti potrošača i reklamama na svom veb-sajtu i u reklamama koje su se emitovale na televiziji tokom 2018. godine.

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) pokrenuo je postupak protiv internet servisa prošlog avgusta i navodi da Trivago nije jedini sajt koji je postupao na ovaj način.

ACCC je sada u poziciji da izrekne drastične kazne za nepoštenu poslovnu praksu, obzirom da je prema internim podacima kompanije u koje je sud imao uvid utvrđeno da je preko 66% oglasa sa većom cijenom bilo u sekciji sa najboljom ponudom, prenosi lokalni javni servis ABC.

Predstavnici Trivaga su naveli da rade na primjeni novih preporuka i da za njih ovo predstavlja novi set smjernica za listing smeštaja u Australiji.

Check Also

Koronavirus iskomplikovao poslovanje KAP-a: Borimo se da i sa ovim izađemo na kraj

Situacija sa novim koronavirusom je veoma iskomplikovala poslovanje Uniprom Kombinata aluminijuma (KAP), a ta kompanija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *