Uprava carina pokrenula info portal: Koliko košta kupovina preko interneta

Uprava carina uvela je novi moderan informativni servis prilagođen svim uređajima, putem kojeg se građani mogu na lak i brz način informisati o carinskim procedurama.

Novi info portal dostupan je na linku http://info.carina.co.me/.

“Putem portala će građani biti u mogućnosti da se informišu o carinskim procedurama u oblasti trgovine putem interneta i plaćanju carinskog duga po tom osnovu”, navodi se u saopštenju Uprave.

Na info portalu je dostupan carinski kalkulator putem kojeg građani mogu brzo i jednostavno izračunati iznos carinskih dažbina za robu koju su poručili putem interneta.

U dijelu informacije za putnike su postavljene najbitnije informacije u pogledu unosa i iznosa gotovog novca, unosa ljekova, iznošenja kulturnih dobara i umjetnina, unosa hrane, bilja i biljnih proizvoda, životinja i kućnih ljubimaca, oružja i municije.

“Takođe dostupne su informacije o robi koja može biti predmet oslobođenja od plaćanja carine i poreza na dodatu vrijednost (PDV) i uslovima za ostvarivanje ovih oslobođenja”, dodaje se u saopštenju.

Posjetioci portala će takođe imati mogućnost uvida u odgovore na najčešće postavljena pitanja koje pripremaju nadležne organizacione jedinice Uprave carina, a koje će se redovno ažurirati.

Check Also

Raičković: Vrijeme je da se struka pita

Ljudi posmatraju krize kao problem, a ja bih rekao izazov da se suočimo sa svim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *