Barselona postala najbogatiji klub na svijetu

Katalonski gigant Barselona prestigao je Real Madrid i postao najbogatiji klub u svijetu prema ostvarenim prihodima, piše The Economist.

Španski klub ostvario je prošle sezone prihod od 840,8 miliona eura, što je deset posto više od madridskog Reala koji je ostvario prihod od 757,3 miliona eura, pokazuju podaci Deloitte-a, prenosi Biznis.ba.

Treći je Mančester Junajted sa ostvarenim prihodom od 711,5 miliona eura, dok četvrto mjesto zauzima bavarski velikan Bajern Minhen sa prihodom od 660,1 milion eura. Slijede PSG sa 635,9 miliona eura, Mančester siti sa 610,6 miliona, Liverpul sa 604,7 miliona, Totenhem sa 521,1 milion, Čelzi sa 513,1 milion i Juventus s prihodom od 459,7 miliona eura.

Najviše novca Barselona je zaradila od komercijalnih prihoda 383,5 miliona eura, a od TV prava Katalonci su dobili 298,1 milion eura.

Prihodi od utakmica za Katalonce iznosili su 159,2 miliona eura.

Upravo je odluka da klub preuzme kompletan komercijalni sektor kluba, umjesto da posluje s posrednicima, Barseloni donijela dodatni profit od 150 miliona eura.

Check Also

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost II pod pokroviteljstvom Agencije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *