WTE do kraja maja upravlja postrojenjem na Klačini

Dodajte komentar

Opštine Kotor i Tivat, potpisale su aneks ugovora sa kompanijom WTE koja je angažovana kao izvođač radova na izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda (PPOV) Kotor – Tivat, o produženju  usluga za upravljanje i održavanje tog postrojenja.

“Nova lokalna vlast, na čelu sa predsjednikom Opštine Kotor Željkom Aprcovićem (DPS), uz maksimalnu kooperativnost i spremnost partnera lokalne vlasti u Tivtu, za manje od četiri mjeseca omogućila je da profunkcioniše PPOV”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Kotor.

Postrojenjem kapaciteta 72.000 ekvivalent stanovnika, vrijednim preko 10 miliona eura napravljenim na Klačini na teritoriji opštine Tivat inače, treba da gazduje zajednička kompanija PPOV koju su osnovale dvije opštine, ali koja ni do dana nije zaživjela u punoj mjeri.

Zbog toga što tivatsko-kotorska firma PPOV nije bila u stanju da na vrijeme kada je to originalnim ugovorom sa WTE-om bilo predviđeno, preuzme od Njemaca upravljanje i vođenje postrojenja, već je jednom rađen aneks ugovora sa WTE-om pa je to u prethodne tri godine ove dvije opšptine koštalo ukupno 327 hiljada eura.

Prema potpisanom novom aneksu ugovora, kako je saopšteno iz Aprcovićevog kabineta, definisana mjesečna nadoknada WTE-u za održavanje sistema u iznosu od 9.143,42 eura bez PDV-a, odnosno 11.063.54 eura sa PDV-om.

“Obim usluga koji je predviđen ovim Aneksom jeste upravljanje i održavanje postrojenja do 31. maja 2020. godine, obavljanje jednog zimskog “testiranja po završetku” kao i obuka osoblja koje je zapošljeno za rad na postrojenju od strane preduzeća PPOV Kotor – Tivat. Nakon izvršene obuke osoblja doći će do tehničkog prijema postrojenja, kao i preuzimanja postrojenja od strane naručioca posla”, satoji u saopštenju uz napomenu da su takav aneks sa predstavnikom njemačke firme WTE Hubertom Šuterom, potpisali direktori Vodovoda Kotor i Tivat Safet Luković (SDP) i Alen Krivokapić (DPS), a potvrdili predsjednici Opština Kotor i Tivat Željko Aprcović i Siniša Kusovac (DPS).

“Čvrsto definisano važenje predmetnog dokumenta do 31. maja 2020. godine, podrazumijeva definitivan rok za ispunjenje obaveza svih subjekata, kako bi se stvorili uslovi da opštine, odnosno njihovo preduzeće DOO “Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda” toga dana preuzme upravljanje postrojenjem”, zaključuje se u saopštenju.

Inače, PPOV na Klačini prethodnih par godina nije moglo postići ugovorom zadate parametre prečišćevanja otpadnih voda, zbog čega pored ostaloga, još nije sklopljen ni ugovor sa kompanijom Luštica Development koja je na tu vodu računala za navodnjavanje svog budućeg velikog golf igrališta u turističkomj kompleksu Luštica Bay.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *