Krešimir Barić novi član Odbora direktora Erste banke

Krešimir Barić, član uprave Erste&Steiermärkische Bank d.d, novi je član Odbora direktora Erste Bank AD Podgorica. Njegov mandat je počeo 1. januara, nakon odobrenja Centralne banke Crne Gore.

Barić u Odboru direktora Erste banke nasljeđuje Slađanu Jagar, koja se na svoj zahtjev povukla sa funkcija s prvim danom 2020.

Krešimir Barić radi u Erste&Steiermärkische Bank d.d. od 2006. godine, a na mjesto člana uprave dolazi nakon što je 15 godina proveo na rukovodilačkim pozicijama u oblasti računovodstva i kontrolinga. U Erste&Steiermärkische Bank d.d. je zadužen za Sektor računovodstva i kontrolinga, Sektor upravljanja aktivom i pasivom, Kancelariju za ekonomska istraživanja, Kancelariju za poreze. Godinu dana je proveo u Erste Grupi u Beču, na funkciji rukovodioca upravljanja profitabilnosti (performance management) i kapitalom, gdje je stekao dodatno međunarodno iskustvo.

Osim toga, učestvovao je u rotacionim programima usavršavanja unutar Erste grupe i mnogim grupnim projektima, uključujući i IEDC poslovnu školu iz Bleda, gradeći menadžersko iskustvo i znanje. Po struci je diplomirani ekonomista i aktivno se služi engleskim i njemačkim jezikom.

Check Also

Dobre navike koje vode do značajnih ušteda

„Ne mogu sada da mijenjam stil života“, „Toliko brige oko sitnica stvara mi pritisak“, „Sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *