“Jadro pilot” prvorangirani na tenderu za drugu lučku pilotažu

Dodajte komentar

Kompanija “Jadro pilot and tug services”, koju je osnovao barski Jadroagent, prvorangirana je na tenderu Ministarstva saobraćaja i pomorstva za dodjelu druge lučke pilotaže u barskoj luci.

Vijesti nezvanično saznaju da je, pred drugostepenom Vladinom komisijom, u toku postupak po žalbama italijanske firme Ocean Montenegro i domaćeg konzorcijuma kojeg čine La Pluma Bar Pilot i Tug boat services Montenegro.

Tenderska komisija Ministarstva je Jadro pilot and tug sevices dodijelila 80 od 100 mogučih poena.

Ponudu OceanMontenegra je odbila, jer ta firma od 22. oktobra 2010. godine ima potpisan ugovor za jednu koncesiju, pa je komisija zaključila da se ne može isto pravo dodijeliti dva puta.

Ponuda konzorcijuma La Pluma Bar Pilot i Tug boat services Montenegro odbačena je, jer je Komisija utvrdila da je dokumentaciju otkupila samo prva firma, a ne i ovlašćeni predstavnik konzorcijuma. Konzorcijum zbog toga nije mogao ni da učestvuje na tenderu.

Vlada je u drugoj polovini septembra prošle godine pokrenula postupak za dodjelu nove koncesije za lučke usluge u akvatorijumu barske luke i usvojila predlog koncesionog akta i ugovora o koncesiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *