Ruski investitori žele da ožive Adria Airways

Dodajte komentar

Sve je veći interes za ponovnim uspostavljenjem Adria Airwaysa, sedam dana prije aukcije preostale imovine bankrotiranog avioprevoznika.

Grupa ruskih investitora, kako piše EX Yu Aviation, izrazila je interes za kompaniju i želi da koristi sertifikat kompanije (AOC) i trgovačku marku za nastavak usluga iz slovenačkog glavnog grada na nekoliko evropskih odredišta koristeći flotu aviona Sukhoi Superjet 100.

Jedan od investitora rekao je: “Planiramo da pobijedimo i predstavimo SSJ u Evropi. U Rusiji imamo svu podršku takvom razvoju. Pojedinci su dobrodošli da se pridruže kao ulagači na temelju pasoša EU ili tvrtke registrirane u EU od Evropljana”.

Drugi koji su izrazili interes za Adriju uključuju slovenačke privrednike Joca Pečečnika, Izet Rastodera i Ivu Boscarola, koji su iznijeli svoje zasebne planove za korištenje imovine, na različite načine.

U početku je podneseno pet neobavezujućih ponuda za imovinu Adria Airwaysa, međutim različiti subjekti sada su iskazali interes za kompaniju budući da će ona biti ponuđena na aukciji.

Poslovanje Adria Airways u cjelini će se prodavati na aukciji sljedećeg četvrtka.

Imovina uključuje AOC, kao i razne priručnike, uključujući uputstva za operacije, obuku, održavanje, sigurnost, vremenske prilike, rukovanje putnicima i rukovanje teretom, prenosi Indikator.ba.

AOC prevoznika suspendovan je do 30. septembra 2020., međutim on će biti vraćen nakon što kupac ispuni određene obaveze koje nameće Agencija za civilnu avijaciju Slovenije, među kojima je i posjedovanje operativnih aviona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *