Najvažnije svjetske valute s minimalnim oscilacijama

Dodajte komentar

Na međunarodnim tržištima valuta u srijedu nisu zabeležene veće promene kurseva najznačajnijih svjetskih valuta budući da investitori nisu skloni većim aktivnostima uoči potpisivanja prve faze trgovinskog sporazuma između Vašingtona i Pekinga.

Dolarov indeks, koji pokazuje vrijednost američke prema drugih šest najznačajnijih svetskih valuta, ostao je u takvim okolnostima više-manje nepromijenjen u odnosu na zatvaranje dan ranije, na 97,42 boda, tek neznatno iznad najnižeg nivoa u sedam dana od 97,29 bodova.

Ni kineski juan na međunarodnim tržištima nije zabilježio veće promjene, dok je australijski dolar, takođe osjetljiva valuta na trgovinske tenzije, neznatno oslabio prema američkom.

Eurom se u takvom okruženju trgovalo po gotovo nepromijenjenom kursu u odnosu na zatvaranje dan ranije, od 1,1125 dolara.

Cijena britanske funte prema dolaru ostala je gotovo nepromijenjena, na 1,3014 dolara, nakon što je posljednjih dana bila pod pritiskom zbog poruka iz tamošnje centralne banke u vezi mogućeg skorog smanjenja ključnih kamatnih stopa ako se ne poboljšaju uskoro ekonomski podaci. U fokusu tržišta biće tokom dana novi podaci o kretanju inflacije.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *