Pao sistem u Željezničkom prevozu, a cijela Služba informatike na bolovanju

2 komentara

Sistem za prodaju voznih karata u Željezničkom prevozu juče je pao, a svi zaposleni u Službi informatike pošli su na bolovanje, potvrđeno je juče za Dan iz tog preduzeća.

Zbog pada sistema, službenici su putnicima pisali karte i za lokalni i za međunarodni saobraćaj.

Prema nezvaničnim informacijama Dana, svi zaposleni iz Službe informatike pošli su na bolovanje jer ih je menadžment “zlostavljao”, što su iz ŽPCG demantovali.

“Pretpostavljamo da je postojao razlog zbog kojeg ih je doktor uputio na bolovanje. Menadžment nije “zlostavljao” nijednog zaposlenog u preduzeću, dok je na poslednjoj sjednici odbora direktora rukovodilac Službe za informatiku i razvoj dobio odgovore od članova odbora direktora na sva postavljena pitanja”, kazali su iz tog državnog preduzeća.

Juče su saopštili da su otežani uslovi za prodaju karata, ali da se ona obavlja.

“Trenutno pišemo vozne karte, a problem informacionog sistema ćemo riješiti angažovanjem stručnog lica izvan preduzeća. Karte se pišu i za međunarodni saobraćaj”, naveli su iz ŽPCG.

Predsjednik Odbora direktora ŽPCG je Eldin Mučević, dok su članovi Valjon Mehmedović, Nevenka Garović, Marko Zečević i Draženka Simović.

ŽPCG je treći kvartal završila sa minusom od 62 hiljade eura, što je 13 puta manje nego za devet mjeseci 2018. godine.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Pa gospodo u zeljeznici ako angazujete firmu eksterno to znaci da cete biti u jos vecem minusu a samim tim ce gradjani da plate to kroz poreze, akcize i slicne lopovske idehje vlade kako je to i do sad radjeno.
    Dajte ljudima normalne plate u IT-u i ponasajte se prema njima kao sto to treba da rade profesionalci a prije svega ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *