Najviše gigabajta u 2019. godini prošlo kroz Telekomovu mrežu

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je, prema zvaničnim podacima, u prošloj godini zabilježio najviše internet saobraćaja, odnosno najveći protok gigabajta kroz mrežu, u Crnoj Gori. Kroz Telekomovu mrežu u 2019. godini prošlo je više od 15 miliona gigabajta – oko 14 i po hiljada terabajta – podataka.

Telekomovi korisnici su tako surfujući premašili rekord iz 2018. godine za čak 33 odsto, dok je protok zabilježen u ovoj godini dvostruko veći od onog iz 2017. godine. Iz Telekoma podsjećaju i da imaju najveći broj korisnika mobilnog interneta u zemlji, koji je u odnosu na prethodnu godinu porastao za 10 odsto.

Trend rasta Telekom je zabilježio tokom cijele 2019. godine, pa je u posljednjem kvartalu zabilježeno 39 odsto više protoka nego u prvom kvartalu iste godine. Znatno veći protok gigabajta u mreži Telekom je zabilježio i tokom ljetnje sezone, i to za više od 20 odsto.

Iz Telekoma posebno ističu da povećan saobraćaj nije uticao na brzinu surfovanja, i podsjećaju da je Telekomova 4G mreža, prema EKIP-ovim mjerenjima iz 2019. godine, zvanično najbrža u zemlji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *