Ryanair uvodi dvije destinacije za Podgoricu, MA razmatra sezonske linije za Lisabon i Istanbul

Isrski niskotarifni avio-prevoznik Ryanair je najbrže rastući prevoznik na podgoričkom aerodromu i, kako je najavljeno iz kompanije, planira da u ovoj godini uvede još dvije linije.

Kompanija je nedavno pokrenula linije iz Poznana, Krakova i Dablina prema Podgorici, od čega će posljednje dvije destinacije biti cjelogodišnje.

Direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić kazao je da je Ryanair opslužio 172.135 putnika na podgoričkom aerodromu u periodu od januara do novembra 2019, “što predstavlja snažan rast od 25% u odnosu na isti period godinu ranije”.

ExYu Aviation piše da je moguće da će Ryanair za jednu od destinacija ka Podgorici ove godine izabrati Maltu.

Montenegro Airlines

Montenegro Airines pregovara o potencijalnom uvođenju sezonskih linija ka Lisabonu i Istanbulu dok je istovremeno irski Ryanair najavio nove dvije linije ka Podgorici, na bazi cijele godine.

Izvršni direktor Montenegro Airlinesa Živko Banjević kazao je da u kompaniji razmatraju nove destinacije za 2020. godinu.

“Trenutno završavamo analize i pregovore za Lisabon i Istanbul. Osim te dvije linije, radimo i na uvođenju novih komercijalnih letova u Evropi, bivšem Sovjetskom Savezu i Srednjem Istoku”, naveo je Banjević.

On nije precizirao da li će nove linije ići iz Podgorice ili Tivta.

Trenutno Turkish Airlines leti između Podgorice i Istanbula dok direktne linije prema Lisabonu nema.

Trenutno, Montenegro Airlines planira letove prema 16 destinacije, od čega će pola biti cjelogodišnje a pola sezonske.

Plan je da u 2020. kompanija leti prema 15 čarter destinacija.

(ExYu Aviation)

Check Also

Koronavirus iskomplikovao poslovanje KAP-a: Borimo se da i sa ovim izađemo na kraj

Situacija sa novim koronavirusom je veoma iskomplikovala poslovanje Uniprom Kombinata aluminijuma (KAP), a ta kompanija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *