Nedjeljni promet na Montenegroberzi 15,5 hiljada eura

Dodajte komentar

Promet je ove sedmice, koja je zbog božićnih praznika imala svega dva radna dana, iznosio 15,53 hiljade eura i bio je 187 puta manji u odnosu na promet s kraja prošle godine

Pad indeksa i skroman promet obilježili su prvu radnu sedmicuu ovoj godini na Montenegroberzi.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MHCEIO, pao je 0,9 odsto na 770,41 poen, dok je MONEH oslabio 0,6 odsto na 11.333,67 poena, objavila je juče agencija Mina biznis.

Promet je ove sedmice, koja je zbog božićnih praznika imala svega dva radna dana, iznosio 15,53 hiljade eura i bio je 187 puta manji u odnosu na promet s kraja prošle godine. Realizovan je kroz 13 transakcija.

Najveće učešće u broju transakcija i prometu imale su akcije Jugopetrola koje su oslabile 1,3 odsto na 10,56 eura.

Gubile su i dionice Željezničke infrastrukture 8,4 odsto na 0,98 centi, Plantaža 7,4 odsto na deset, Crnogorskog elektroprenosnog sistema 0,7 odsto na 60,1 cent.

Gubile su i akcije Hotelske grupe (HG) Budvanskarivijera i kompanije Sveti Stefan hoteli Budva, neznatno na 6,36 eura, odnosno 3,3 eura. Poskupjela je akcija Svis osiguranja, deset odsto na 1,54 eura.

Cijena akcije Novog prvoborca ostala je nepromijenjena na 9,67 centi. Akcijama Elektroprivede (EPCG) na početku godine nije trgovano. Ta elektro-energetska kompanija je, prema riječima njenih predstavnika, ostvarila uspješnu poslovnu godinu u proizvodnom, finansijskom i investicionom pogledu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *