Rekordna godina za britanski “Rols -Rojs”

Dodajte komentar

Kompanija “Rols-Rojs” isporučila je rekordan broj automobila u 2019, najviše u svojoj 116 godina dugoj istoriji.

Automobili ove engleske kompanije, pod upravom njemačkog “BMW-a” prošle godine su usrećili čak 5.152 kupca iz više od 50 zemalja svijeta (jedan je prodat i u Srbiji), što je rast od nevjerovatnih 25 odsto u odnosu na 2018.

– Ovaj rezultat prodaje je nastavak uspješne priče iz prethodne godine. Dok slavimo ovaj podatak o broju prodatih vozila pomalo smo i zabrinuti zbog našeg ključnog obećanja kupcima: da ćemo sačuvati ekskluzivitet. Jasno je da smo ponosni na činjenicu da smo uvećali prodaju za 25 odsto na godišnjem nivou – kaže generalni direktor “Rols-Rojsa” Torsten Miler.

-Zahtjevi iz cijelog svijeta za našim SUV vozilom “kulinan”, su najviše doprinijeli ovom rekordnom uspjehu.

Prvi čovjek kompanije smatra da će i u 2020. njihov prvi zadatak biti da sačuvaju nasljeđe, koje podrazumijeva vrhunski kvalitet i integritet, ali i da će ispuniti i sve zahtjevnije želje kupaca širom planete.

Prodaja “Rols-Rojsa” je rasla širom svijeta, a u kompaniji iz Gudvuda su posebno zadovoljni činjenicom da je potražnja rasla i u njihovim tradicionalno najvećim tržištima. Sjeverna Amerika je zadržala status najvećeg tržišta “Rols-Rojsa” i skoro svaki treći automobil je isporučen na ovo, ključno tržište.

Drugo mjesto po potražnji za luksuznim automobilima ovog brenda drži Kina u stopu praćena sa Evropskom unijom. Odlični rezultati postignuti su i u Rusiji, Singapuru, Japanu, Australiji, Kataru i Koreji.

Model “fantom” je zadržao oreol najtraženijeg modela kompanije dok je, u prvoj godini otkako se nalazi na tržištu, “kulinan” nadmašio i najoptimističnija očekivanja proizvođača.

Prvi svjetski super-luksuzni SUV je postao najbrže prodavani novi model u istoriji “Rols-Rojsa”. U novembru 2019. kompletirana je i “dark, Black Badge” porodica sa modelom ” Cullinan Black Badge” tako da su verzije “Ghost”, “Dawn” i “Wraith” varijante dobile mlađeg brata koji je, pokazalo se, postigao pun pogodak.

U 2019. bilježi se i kraj produkcije modela “”Ghost” ali kažu u ovoj kompaniji, već se zna kada će stići nasljednik.

Ovaj model je inače , sa 11 godina dugim “životnim ciklusom” postao najprodavaniji u cijeloj istoriji marke.

Novi model stići će sredinom 2020. posle čak pet godina razvoja. Na tržištu će se pojaviti u posljednjem kvartalu ove godine.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *