Koje su aviokompanije najtačnije i najbezbjednije na svijetu?

Dodajte komentar

Aerodrom Aleksandar Puškin Moskva-Šeremetjevo proglašen je za najtačniju međunarodnu vazdušnu luku na svijetu, a ruski Aeroflot za globalnog avioprevoznika koji najmanje kasni, prenosi britanski Dejli mejl (Daily Mail).

Izveštaj On-Time Performance Review svake godine sastavlja analitička firma Cirium, koja navodi da je Aeroflot u 2019. godini bio bolji od japanskog All Nippon Airways, koji je bio na drugoj poziciji, i od trećeplasiranog američkog Delta Air Lines.

Cirium prati preko 100.000 dolazaka i polazaka a smatra da je avion tačan ako na gejt pristigne u okviru od 15 minuta od zakazanog vremena leta.

Prema tim podacima, letovi Aeroflota su na vrijeme došli u 86,7% slučajeva, dok sun a Šermetjevo polijetali i slijetali u preko 95% slučajeva.

Sedam od top deset najtačnijih aerodroma na svijetu se nalazi u Kini

Low-cost aviokompanije se rangiraju odvojeno, a najtačnija je bila japanski StarFlier, koji je ispunio 91,4% reda letjenja.

Portal AirlineRatings.com je objavio da su prošle godin Qantas, a Air NeW Zealand i EVA Air bile tri najsigurnije aviokompanije na svijetu.

Među dvadeset najsigurnijih kompanija su prevoznici kao što su Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines, Emirates, Alaska Airlines, Cathay Pacific Airways, Virgin Australia i Havaiian Airlines.

Na sajtu se navodi i deset najsigurnijih “loukostera”, kao što su Air Arabia, Flybe, Frontier, HK Express, IndiGo, JetBlue, Volaris, Vueling, VestJet i Wizz.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *