The Banker: Jorgovanka Tabaković najbolji evropski i svjetski guverner

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković dobitnica je godišnjih priznanja za najboljeg guvernera na globalnom nivou i za najboljeg evropskog guvernera, koja dodjeljuje britanski magazin “Banker”, saopšteno je iz NBS.

Ovaj mjesečnik, koji je dio “Financial Times” grupe, svake godine u januaru dodjelom nagrade “Centralni bankar godine” odaje priznanje čelnicima centralnih banaka koji su sa najvećim uspjehom doprinijeli podsticanju rasta i stabilizaciji ekonomija svojih zemalja.

– Veliko je zadovoljstvo primiti vijest o ovakvoj nagradi od tako uglednog i uticajnog časopisa. Ali zadovoljna sam, prije svega, jer zahvaljujući rezultatima našeg rada građani Srbije bolje žive, lakše mogu da planiraju svoj život i poslove, a privrednici imaju predvidive i podsticajne uslove za poslovanje, izjavila je guvernerka Tabaković ovim povodom.

Priznanje se dodjeljuje na osnovu odluke redakcije tog magazina i ankete sprovedene među bankarima i ekonomistima, i dodjeljuje se na globalnom nivou, kao i za Evropu, Sjevernu i Južnu Ameriku, Aziju-Pacifik, Bliski Istok i Afriku.

Check Also

Naslovne strane dnevnih novina za 12. jul

One comment

  1. hahahaha kakva dobra šala, i na račun NBS i na račun Banker-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *