SDT izviđa predmet u vezi sa stečajem u hotelu AS

Dodajte komentar

Specijalno državno tužilaštvo tokom izviđaja u Privrednom sudu izuzelo je predmet stečajnog postupka u hotelu AS u Perazića dolu i ispituju da li je zakonito urađen stečajni postupak oko ruskocrnogorske firme Nega turs Montenegro.

Vijesti saznaju da SDT u tom predmetu ispituje jesu li stečajna upravnica Snežana Jović i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, donijeli pravilne odluke kada nijesu prihvatili plaćanje duga vlasnika firme, povjeriocima bivšim radnicima, koji su i pokrenuli stečajni postupak kako bi naplatili potraživanja nastala iz radnog odnosa u periodu od 1. novembra 2014. do 1. novembra naredne godine.

Izvor Vijesti” kazao je da su vlasnici Nega turs Montenegro u toku stečajnog postupka uplatiti Poreskoj upravi dug od 24.000 eura, koji su potraživali radnici te firme, ali stečajna upravnica Snežana Jović nije prihvatila plaćanje duga već je nastavila postupak uvođena firme u stečaj. Predmet stečaja u toj firmi dužio je sudi ja Blažo Jovanić.

Kako je firma izmirila dug zbog kojeg je i pokrenut stečajni postupak, stekli su se uslovi da se stečaj obustavi.

Iz Privrednog suda, ali ni iz Specijalnog tužilaštva Vijestima nije odgovoreno da li se istražuju kako je vođen stečajni postupak u hotelu AS, ni da li je stečajna upravnica Jović salušana, jer nije prihvatila plaćanje duga firme, već je nastavila da tu kompaniju uvede u stečaj.

(Opširnije u Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *