Uprava Vektre „Jakić“ 1. januara otpustila sve zaposlene u proizvodnji

Dodajte komentar
Vektra Jakić

U fabrici su, kako su kazali bivši radnici, ostali na poslu samo ložači, koji rade u postrojenju za grijanje, jer su trenutno niske temperature, pa je neophodno zagrijevanje prostora, piše Dan.

– Radnici su poslati kući, a duguju im se plate za period od godinu i po, odnosno za 18 mjeseci. Niko nam nije rekao hoće li i kada biti obavljena isplata zarada -navodi se u saopštenju radnika uz pojašnjenje da je u fabrici obustavljen svaki vid proizvodnje.

Bivši radnici tvrde da je i prethodnih mjeseci bilo teško i da ne znaju kad je gore, odnosno da ne znaju na koji će način izaći iz veoma teške finansijske situacije.

– Sa ovakvim načinom upravljanja fabrikom u kompaniji nikada neće biti napretka – navodi se u saopštenju.

Brojne grupe radnika, koje su ranije tužile Vektru „Jakić“ zbog neisplaćenih zarada, uspjele su da naplate zarađeni novac. Oni su preko javnog izvršitelja prodali jedan broj kamiona i mašina iz fabrike, pa su na taj način došli do para.

Međutim, od marta, kada je Poreska uprava popisala imovinu Vektre „Jakić“ usljed dugova za poreze i doprinose, svi oni radnici koji pokušaju da naplate plate preko suda u tome ne uspijevaju, jer je Poreska uprava prva u redu za naplatu potraživanja.
S druge strane, Poreska uprava ništa ne preduzima kako bi kroz prodaju imovine naplatila svoja potraživanja.

Radnici vjeruju da Poreska uprava na taj način štiti vlasnika Vektre „Jakić“ Dragana Brkovića, odnosno njegovu imovinu od prodaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *