Uspješna završnica godine za poslovni sistem Savana u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Način kako zajednica vidi doprinos kompanija koje posluju u njoj jeste prava mjera uspjeha. Komunikacija, razumijevanje i podrška potrebama zajednice od kompanije definiše dugoročan odnos.

Švedska kompanija Savana posluje u Crnoj Gori od oktobra 2016. godine. Savana Continental Property Management & Lodging (hotel Ramada), Savana Commercial Retail (Mall of Montenegro i Europoint) čine poslovni sistem u Crnoj Gori.

Prva crnogorska fondacija, Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodijelio je 3. decembra godišnje nagrade i priznanja za filantropiju „Iskra“ kompanijama, udruženjima i pojedincima koji su nesebično doprinijeli opštem dobru i razvoju građanskog društva. FAKT je dodijelio tri glavne nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je kompaniji Savana Commercial Retail DOO. ,,Savana poslovni sistem u Crnoj Gori je tokom 2019. godine izdvojio oko 370.000 eura za društveno-odgovorno poslovanje, usmjereno na obrazovanje, kulturu, sport, programe koji podstiču zdrave stilove života, od kojih se posebno izdvaja donacija u vrijednosti od 180.000 eura za obnovu Osnovne škole „Milorad-Musa Burzan“, navedeno je u saopštenju FAKT-a.

U ime kompanije, nagradu je primila Ivana Đurović, generalna menadžerka hotela „Ramada“. Ona je istakla da Savana sistem u Crnoj Gori vidi zajednicu u kojoj posluje kao mjesto od izuzetne važnosti i podsjetila na riječi osnivača i investitora Veselina Mijača da je Crna Gora zemlja budućnosti koja će tek u vremenu koje dolazi biti vidljivija i prepoznatljivija.

U okviru tradicionalne manifestacije  Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu Glavnog grada, za najbolju kompaniju u oblasti kongresnog turizma i društveno odgovornog poslovanja za  2019. godini, proglašena je Savana Continental Property Management & Lodging, hotel Ramada Podgorica. Svečana dodjela nagrada najboljima organizovana je u petak, 6. decembra, na Trgu nezavisnosti, prilikom otvaranja Podgoričkog prazničnog pazara.  U ime kompanije, nagradu je primila Ivana Đurović, generalna menadžerka hotela „Ramada“.

Završnica godine je period kada kompanije mjere efekte poslovanja i vrednuju postignuća. Kompanije koje zajednica, poslovni partneri i struka prepoznaju kao asertivne, koje s pažnjom sarađuju, daju podršku kada je potrebna i kontinuirano se usavršavaju, mogu označiti godinu uspješnom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *