Slovenija prodaje sertifikat Adria Airwaysa

Stečajni upravnik Adria Airwaysa Janez Pustatičnik objavio je da će sertifikat avio-operatora (AOC), s ostalim licencama, biti prodan na aukciji sredinom januara.

AOC omogućava onome ko posjeduje sertifikat da organizuje komercijalne letove, a izdaje ga regulator aviosaobraćajau zemlji. Slovenački AOC pruža mogućnost vlasniku da održava letove iz Slovenije i drugih zemalja EU, piše portal Exyuaviation.

Iako Adrijin AOC ističe na kraju godine, slovenačka Agencija za civilni avio saobraćaj je izrazila spremnost da produži važenje sertifikata. Proces dobijanja AOC-a u Evropi razlikuje se od zemlje do zemlje.

Pustatičnik je prethodno primio pet neobavezujućih ponuda za različite dijelove poslovanja Adria Airwaysa, uključujući i dozvole i licence. Jedna ponuda za Adrijin AOC, zajedno s drugim dokumentima, vrijedna je 45.000 eura. U skladu s tim, početna cijena je određena na 45.000 eura.

Slovenalka Agencija za civilni avio saobraćaj ističe da će Adrijin AOC biti koristan kompaniji koja kupi bankrotiranog nacionalnog avio-prevoznika, ali će ona takođe preuzeti i brojne obaveze.

Check Also

Austrijska Kornojburg banka kupuje bonove preduzeća i dijeli ih građanima

Austrijska banka Šparkase Kornojburg odlučila je da pokaže solidarnost sa građanima jedinstvenom akcijom. Naime, ona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *