Slovenija prodaje sertifikat Adria Airwaysa

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Adria Airwaysa Janez Pustatičnik objavio je da će sertifikat avio-operatora (AOC), s ostalim licencama, biti prodan na aukciji sredinom januara.

AOC omogućava onome ko posjeduje sertifikat da organizuje komercijalne letove, a izdaje ga regulator aviosaobraćajau zemlji. Slovenački AOC pruža mogućnost vlasniku da održava letove iz Slovenije i drugih zemalja EU, piše portal Exyuaviation.

Iako Adrijin AOC ističe na kraju godine, slovenačka Agencija za civilni avio saobraćaj je izrazila spremnost da produži važenje sertifikata. Proces dobijanja AOC-a u Evropi razlikuje se od zemlje do zemlje.

Pustatičnik je prethodno primio pet neobavezujućih ponuda za različite dijelove poslovanja Adria Airwaysa, uključujući i dozvole i licence. Jedna ponuda za Adrijin AOC, zajedno s drugim dokumentima, vrijedna je 45.000 eura. U skladu s tim, početna cijena je određena na 45.000 eura.

Slovenalka Agencija za civilni avio saobraćaj ističe da će Adrijin AOC biti koristan kompaniji koja kupi bankrotiranog nacionalnog avio-prevoznika, ali će ona takođe preuzeti i brojne obaveze.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *