Suosnivač Ubera Travis Kalanick napustio kompaniju

Američka kompanija Uber saopštila je kako njen suosnivač i bivši direktor Travis Kalanik odstupa iz Upravnog odbora kako bi se fokusirao na druge projekte.

Kako piše Raša tudej, Kalanik je u izjavi rekao da je ovo pravi trenutak da se koncetriše na svoje poslovanje i filantropske aktivnosti.

“Ponosan sam na sve što je Uber postigao i nastaviću da navijam za njegovu budućnost sa strane”, rekao je on, prenosi Klix.

Kalanic koji je bio suosnivač Ubera 2009. godine je dao ostavku na mesto izvršnog direktora zbog pritiska deoničara u junu 2017. godine, a nakon serije skandala i egzodusa najboljih rukovodilaca. Ipak, nastavio je da vrši uticaj na kompaniju i iznenadio sve imenovanjem više članova odbora krajem 2017. godine.

Skandali koji su ih potresali uključivali su otkrivanje sumnjivih špijunskih programa, tvrdnji o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji, kao i kritike načina na koji je Kalanik vodio kompaniju.

Izvršni direktor Ubera Dara Hosrovšahi rekao je da je neizmerno zahvalan zbog Travisove vizije i upornosti tokom izgradnje Ubera.

Check Also

Prosječna zarada u junu 530 eura

Prosječna zarada (bruto) u junu u Crnoj Gori iznosila je 792 eura, dok je prosječna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *