Hilton otvara 700 radnih mjesta za rad od kuće

Dodajte komentar

Hotelska kompanija Hilton najavila je nedavno otvaranje čak 700 novih radnih mjesta s punim radnim vremenom od kuće, čime značajno proširuju svoj program karijere na daljinu i fleksibilne mogućnosti rada širom Sjedinjenih Američkih Država.

Nova radna mjesta od kuće otvaraju se u sklopu tima Hilton Rezervacije i brige o kupcima (HRCC), radnici od kuće imaju jednaka prava kao ostali zaposleni, uključujući mogućnosti za rast i napredovanje u karijeri.

Ovo su radna mjesta u SAD-u, ali s današnjim tehnologijama i mogućnostima koje nude, mogla bi se danas realizovati skoro bilo gdje u svijetu.

Pojedine evropske zemlje poznaju i druge oblike fleksibilnosti kao što su radno vrijeme koje bi uzimalo u obzir djetetov boravak u školi, vrtiću, rad u vrijeme kada nijesu školski praznici, radno vrijeme koje bi zahtijevalo rad u vrijeme kada je špic rada u pojedinoj djelatnosti (hoteli i vrijeme obroka za goste…), rad u vrijeme koje je radnik prijavio kada je raspoloživ da radi, telework, rad u preraspodjeljenom radnom vremenu.

Ujedno, plata radnika koji radi na izdvojenom mjestu rada ne smije biti utvrđena u manjem iznosu od plate radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima.

Poslodavac je uz to dužan da osigura radniku sigurne uslove rada, a radnik je dužan pridržavati se svih sigurnosnih i zdravstvenih mjera u skladu s posebnim zakonima i drugim propisima.

Izvor: Poslovni dnevnik / bizlife

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *