Otvaranje nove kreditne kartice može poboljšati vaš ugled u banci

Vaša kreditna sposobnost može vam otvoriti mnoga vrata. Ona utiče na kamatnu stopu kredita ili odobrenja proizvoda u bankama. Kakvu ulogu onda igra otvaranje nove kreditne kartice?

Bez obzira na to želite li da osigurate nisku kamatnu stopu na hipoteci ili dobiti najbolju dostupnu ponudu za sljedeći kredit, dobar kreditni rejting je karta za uspjeh.

Možda zato sumnjate da je otvaranje nove kreditne kartice loše za vaš rezultat. Međutim to je mit. Otvaranje kreditne kartice i njihovo odgovorno korišćenje može vam dugoročno poboljšati kreditni rezultat.

Sam čin otvaranja nove kreditne kartice ne bi trebao dramatično da utiće na vašu kreditnu ocjenu. Kada u početku otvorite karticu, možda ćete izgubiti nekoliko “bodova” ali ćete se brzo oporaviti ako na vrijeme izvršite uplate.

Dakle, otvaranje kreditne kartice i odgovorno upravljanje njome može dovesti do većeg ugleda na duže staze. Pomoću nove kreditne kartice imate mogućnost pravovremenog plaćanja i održavanje niskog salda. To možete iskorisiti kao priliku za dokazivanje osobama koje vam odobravaju kredit.

Osim toga, ne utiče samo kreditna kartica na vaš kreditni rezultat, već i ostali faktori poput pravovremenih uplata, jer ako ne uplaćujete novac redovno, mogli biste se suočiti s manjim kreditnim skorom.

Na kreditni skor utiče i stopa korištenja kreditnih kartica, ali i starost računa. Što je kreditni račun stariji, više utiče na vašu kreditnu sposobnost, piše Klix.ba

Osim toga i više vrsta kreditnih računa može dovesti do većeg kreditnog skora. Na primjer, hipoteka i dvije kreditne kartice su različiti tipovi kredita. Kreditori vole da vide raznolikost u vrstama kredita kojima možete efikasno upravljati, piše Bankar.rs.

Najvažniji dio odgovornog upravljanja kreditnim karticama je isplata bilansa svakog mjeseca u cjelosti. Ključno je korišćenje kreditnih kartica poput debitne kartice, što znači da nikada ne trošite više nego što možete da platite.

Drugi ključni aspekt odgovorne upotrebe kreditnih kartica jeste izvršavanje pravovremenih plaćanja. Preporučujemo postavljanje automatskog plaćanja, kako ne biste zaboravili na rok.

Check Also

Koje zemlje u EU najviše troše električnu energiju iz obnovljivih izvora

Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora porasla je za gotovo pet odsto za samo godinu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.