Radović

Odbačena tužba Irene Radović

Podgorički Viši sud ukinuo je presudu Osnovnog i odbacio tužbu Irene Radović kojom je traženo poništenje odluke Skupštine o njenom razrješenju sa dužnosti viceguvernerke Centralne banke (CBCG).

Advokati Radović, Goran Rodić i Siniša Gazivoda, naveli su da se Viši sud u rješenju pozvao na, ranije zauzeti, načelni pravni stav Vrhovnog suda, koji upućuje da se razrješenja sprovedena u Skupštini ne mogu preispitivati pred redovnim sudovima.

“Zbog činjenice da je Radović odlukom Skupštine prestao radni odnos, kao i da je praksa suda u Strazburu vrlo restriktivna kad je u pitanju uskraćivanje prava na pristup sudu u predmetima iz radnih odnosa, smatramo da se predmetni načelni pravni stav ne može primijeniti u konkretnom slučaju, pa ćemo izjaviti reviziju Vrhovnom sudu”, navodi se u saopštenju advokata povodom presude.

Rodić i Gazivoda su kazali da očekuju da će Vrhovni sud usvojiti reviziju i zbog toga što se sam, odlučivajući ranije o pitanju nadležnosti u predmetu Radović, izjasnio da je u pitanju spor iz radnog odnosa i da je njegovo rješavanje u nadležnosti osnovnog suda.

Radović je tužila Skupštinu koja je u julu prošle godine smijenila na predlog guvernera CBCG, Radoja Žugića.

Check Also

Mastercard poskupio naknade za Britance za pet puta

Mastercard je saopštio da će se kupcima iz Velike Britanije koji kupuju iz EU sada …

One comment

  1. Ništa nije odbačeno, nego je sadistički Viši sud pogazio svoju zakletvu da će poštovati zakone i sprovoditi ih u korist sistema, a ne lažnih moćnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *