Larsu Baderu 2,51 milion, a Plantažama 1,8 miliona eura

Dodajte komentar

Ponudu Crnogorske komercijalne banke (CKB) za preuzimanje preostalih dionica Podgoričke banke, po ponuđenoj cijeni od 640 eura, prihvatili su vlasnici 7,96 hiljada akcija sa pravom glasa, odnosno, 8,23 odsto.

Kako saznaju “Vijesti” nezvanično na tržištu kapitala, pojedinačno najviše novca od prodaje 4,05 odsto akcija Podgoričke banke dobiće Amerikanac Lars Bader i to 2,51 milion eura.

Kompanija 13. jul Plantaže kao treći po većini vlasnik sa oko 2,92 odsto akcija Podgoričke banke dobiće nešto više od 1,8 miliona eura.

Poslije zaključenja javne ponude za preuzimanje, koja je bila otvorena do četvrtka, CKB posjeduje 95,6 hiljada akcija Podgoričke banke s pravom glasa ili 98,79 odsto.

„Sticalac ima namjeru da se koristi pravom prinudnog otkupa akcija manjinskih akcionara, po cijeni iz javne ponude za preuzimanje i/ili po cijeni po kojoj je od dana isteka roka javne ponude, sticalac ili sa njim povezano lice steklo dionice emitenta, ako je ta cijena viša od one iz javnog poziva“, navodi se u izvještaju i rezultatima javne ponude objavljenim juče u “Vijestima”.

CKB, koja je članica OTP grupe, objavila je 5. decembra Prospekt za preuzimanje preostalih 9,13 hiljada akcija Podgoričke banke, po cijeni od 640 eura po dionici.

CKB banka postala je u julu većinski vlasnik akcija Podgoričke banke koja je bila u vlasništvu francuske Sosiete grupe. Tada je preuzeto 90,55 odsto dionica Podgoričke banke. Šest mjeseci nakon toga, menadžment OTP banke i odbori direktora CKB-a i Podgoričke razmotrili su i odobrili plan spajanja dviju banaka. Planirano je da se dvije banke spoje i od tog momenta posluju pod nazivom CKB banka.

Počev od 2021. godine, oko 530 zaposlenih u centrali i 34 filijale nove CKB banke servisiraće klijente, dok će do 200 radnika moći da uzme otpremnine.

(Vijesti)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *