Dosadašnji efekti ekonomskog državljanstva: Odobrena četiri projekta, grade se četiri hotela

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore objavila je dosadašnje efekta projekta ekonomskog državljanstva, na osnovu koga je u Crnoj Gori počela izgradnja četiri hotela najviše kategorije.

Prvi projekat po osnovu ekonomskog državljanstava dobio je saglasnost u junu ove godine, a odnosi se na izgradnju kondo hotela u Kolašinu, u vlasništvu firme “Kolašin Resort & Spa”.

“Vlada je u novembru prihvatila još tri projekta i to: za gradnju hotela u Kolašinu investitora iz Rusije, hotela Kraljičina plaža u Miločeru investitora “Adriatic propertis” i hotela Durmitor na Žabljaku, investitora iz Grčke”, navodi se u Jesenjoj analizi makrekonomskih kretanja i strukturnih reformi.

Podsjetimo, u cilju stimulisanja potencijalnih investitora da ulažu u Crnu Goru, od početka godine je na snazi projekat crnogorskog ekonomskog državljanstva.

Projektom su definisani troškovi apliciranja u iznosu od 100 hiljada eura, i minimalno ulaganje od 450 hiljada eura za projekte na primorju i glavnom gradu i 250 hiljada eura za projekte u manje razvijenom, ali resursima bogatom sjevernom regionu.

Broj aplikacija je u trogodišnjem period ograničen na dvije hiljade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *