Aerodrom Tivat

Odbijen zahtjev za referendum o budućnosti aerodroma Tivat

Odbornička DPS većina u Tivtu odbila je danas da u razmatranje uvrsti naš predlog za održavanje opštinskog referenduma, na kom bi se građani izjasnili o tome da li su za ponuđeni model “valorizacije” Aerodroma Tivat, saopštili su danas iz lokalnog odbora Socijaldemokratske partije.

“Tako su pokazali šta misle o 840 naših sugrađana koji su, u skladu sa zakonom, tražili da se izjasne o sudbini najvažnijem preduzeću u našem gradu. Naša želja je bila da se o Tivtu pitamo mi u Tivtu, a ne moćnici iz Podgorice, ali izgleda je za naš lokalni DPS bitnije što misli neko iz drugog grada, nego Tivćani i Tivćanke”, navode u SDP Tivat.

Kako dodaju, da paradoks bude veći, Predlog Rezolucije o očuvanju Aerodroma Crne Gore, koji je takođe predložila SDP, je uvršten u dnevni red Skupštine Crne Gore i biće danas razmatran u državnom parlamentu.

“Da preciziramo, o aerodromu Tivat će raspravljati državna Skupština, ali gospoda iz DPS Tivat misle da je to pitanje nevažno za tivatsku, tako da ono nije među 62 predložene tačke dnevnog reda na današnjem zasijedanju. Zbog svega ovoga želimo da im poručimo da će se referednum o aerodromu održati, uprkos njihovim opstrukcijama i protivljenju, zato što je to nepodijeljena želja svih naših sugrađana, bez obzira na to kojoj partiji da pripadaju. Gospodo iz tivatskog DPS-a, volju građana ne možete zaustaviti i volju građana ćete morati poštovati”, poručuju iz SDP Tivat.

Check Also

Renomirana kreditna institucija zapošljava: Saradnik za kreditnu analizu i izvještavanja prema CBCG

SARADNIK ZA KREDITNU ANALIZU  I IZVJEŠTAVANJA PREMA CBCG

Leave a Reply

Your email address will not be published.