CBCG naredne godine planirala nezavisnu procjenu kvaliteta aktive banaka

Dodajte komentar

Ključni indikatori bankarskog sektora u Crnoj Gori danas imaju istorijski najpovoljnije vrijednosti, istakao je guverner Radoje Žugić i dodao da je CBCG za narednu godinu planirala sprovođenje nezavisne procjene kvaliteta aktive banaka.

U bankarskom sektoru Crne Gore 2019. godina bila “teška, ali veoma uspješna”, ocijenio je guverner CBCG Radoje Žugić na sastanku sa članom Odbora direktora Lovćen banke, Ernstom Weltekeom.

Guverner je istakao da se glavna aktivnost CBCG planirana za narednu godinu odnosi na implementaciju AQR-a, odnosno sprovođenje nezavisne procjene kvaliteta aktive.

“U zavisnosti od rezultata ove procjene i ukoliko se za tim ukaže potreba, CBCG će postaviti zahtjeve za zdraviju aktivu, dodatno smanjenje nenaplativih kredita (NPL-a) i rast kapitala”, dodao je Žugić.

Welteke je informisao guvernera o daljim planovima Lovćen banke, usmjerenim na snaženje njene pozicije na domaćem tržištu i istakao da će ova banka nastojati da, i u budućnosti, daje svoj doprinos pozitivnom stanju bankarskog sektora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *