Godišnja plata direktorice kladionice Bet365 323 miliona eura

Denise Coates, direktorica britanske online kladionice Bet365, zaradila je ove godine 323 miliona eura i postala najplaćeniji menadžer neke britanske kompanije, prenosi u srijedu BBC.

Suosnivačici kladionice Bet365 isplaćeno je 266 miliona eura plus dividende. To je veliki porast u odnosu na 220 miliona eura koliko je Coates zaradila prethodne godine.

Više je novaca dobila zbog rasta prihoda kompanije, i to u vrijeme kada se industrija suočava s kritikama zbog klađenja maloljetne djece, navodi BBC.

Vlasnici kompanije su Coates i članovi njene porodice, uključujući brata Johna koji je glavni izvršni direktor i oca Petera, predsjednika nadzornog odbora.

Coates je završila studije ekonometrije na Univerzitetu u Sheffieldu, nakon čega se zaposlila u očevoj kompaniji.

Prema istraživanju Univerziteta u Cardiffu objavljenom u oktobru, dvije petine maloljetnih Britanaca u dobi od 11 do 16 godina kockalo se u protekloj godini.

Naučnici ističu da je to zabrinjavajući podatak, jer je većina oblika komercijalnog klađenja zabranjena onima ispod 18 godina, prenosi SSEEbiz.

U Bet365 kažu da su “su predani pružanju najvišeg stepena zaštite igračima u industriji” i da će “prekinuti saradnju ako osjete da je rizik prevelik”.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *