Wall Street indeksi nižu rekorde

Dodajte komentar
Na Wall Streetu su u utorak berzanski indeksi blago porasli i dostigli nove rekordne nivoe, što se zahvaljuje boljim pokazateljima iz američke ekonomije.

Dow Jones ojačao je 31 bod ili 0,11 odsto, na 28.267 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,03 odsto, na 3.192 boda, a Nasdaq indeks 0,10 odsto, na 8.823 boda.

Nove rekordne nivoe indeksa zahvaljuju se nizu boljih nego što se očekivalo pokazatelja iz najveće svjetske ekonomije, kao što su rast broja građevinskih dozvola i započetih gradnji kuća.

„Većina posljednjih podataka pokazuje da se rast globalne ekonomije stabilizuje, a američke solidno raste. Ulagači to ugrađuju u cijene dionica, kao i to da je rizik od recesije smanjen”, kaže Keith Lerner, strateg u kompaniji Sun Trust Advisory Services.

Tako je nastavljen rast S&P 500 indeksa, koji je od početka godine rastao više od 27 odsto, što se ponajviše zahvaljuje smanjenju kamata američke centralne banke u tri navrata za po 0,25 postotnih bodova i napretku u trgovinskim odnosima između SAD-a i Kine.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *