Damjanović tražio izvještaj o internoj istrazi u Atlas banci

Dodajte komentar

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović tražio je od stečajnog upravnika Atlas banke Mirka Radonjića da mu dostavi izvještaj kompanije Kroll Associates, koju je stečajni odbor banke angažovao da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do njenog stečaja.

„U skladu sa poslovnikom Skupštine, potrebno je da mi dostavite izvještaj kompanije Kroll Associates, koju ste kao stečajni upravnik, uz saglasnost stečajnog odbora Atlas banke u stečaju angažovali citiram – da pruža pomoć stečajnom odboru i preduzima dalje detaljnije istrage ukoliko budu neophodne u cilju podrške banci i njenim pravnim savjetnicima u razmatranju mogućih strategija“, navodi se u Damjanovićem dopisu.

On je tražio da mu se dostavi i odgovarajuća odluka stečajnog odbora o angažovanju Kroll Associatesa sa pratećom dokumentacijom o toku i postupku angažovanja te kompanije.

Radonjić je ranije saopštio da su preliminarni nalazi Kroll Associatesa pokazali brojne oblasti koje su potencijalno mogle da dovedu do gubitka po banku.

U saopštenju Radonjića se navodi da će nezavisna forenzička kuća Kroll nastaviti da pruža pomoć stečajnom odboru i preduzeti dalje detaljnije istrage ukoliko budu neophodne u cilju podrške banci i njenim pravnim savjetnicima u razmatranju mogućih strategija za povraćaj tih sredstava.

Centralna banka (CBCG) je u aprilu pokrenula stečaj u Atlas banci, jer nije mogla da ispuni zahtjeve za adekvatnošću kapitala kako je to propisano Zakonom o bankama Crne Gore, prenosi RTCG.

Stečajni odbor Atlas banke je u junu angažovao kompaniji Kroll Assocates da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do stečaja, identifikuje bilo koje faktore koji bi mogli ukazivati na mogućnost zloupotrebe sredstava i koji su mogli doprinijeti neispunjavanju zahtjeva za adekvatnošću i kasnije doveli do stečaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *