Najjača kamera i “sabijanje” piksela: Ovo je novi Samsung Galaxy S11 (foto, video)

Poznato je da će novi Samsungov premijum telefon S serije imati kameru sa senzorom od čak 108MP, a kako se njegovo zvanično predstavljanje bliži stižu i nove informacije.

Najnoviji renderi i koncept video potvrđuju da će uređaji Samsung Galaxy S11 serije imati kamere raspoređene u pravougaonom modulu.

Prema informacijama koje dolaze od poznatog dojavljivača Ice universe, glavna kamera od 108MP koristiće tzv. Bayer filter koji će devet snimljenih piksela “sabijati” u jedan. To znači da će kamera sa senzorom od 108MP snimati standardne fotografije rezolucije 12MP, koje će sadržati veliki broj detalja.

Osim glavne kamere, telefon bi trebalo da ima ultraširoku i persikopsku telefoto kameru, koja bi trebalo da mu omogući realan optički zum do 5X.

Moglo bi se pretpostaviti i da će Samsung budućim korisnicima omogućiti snimanje u punoj rezoluciji od 108 megapiksela. Osim toga, kruže informacije i o mogućnosti snimanja 8K videa.

Očekuje se da će, kao i kod prethodne S10, S11 seriju činiti tri modela: najmanji S11e sa ekranom dijagonale 6,3 inča, S11 od 6,7 inča i najveći S10+ sa ogromnim displejem dijagponale 6,9 inča.

Telefoni S11 serije će koristiti operativni sistem Android 10, a njihovo predstavljanje je najavljeno za 18. februar 2020. godine.

(Telegraf)

Check Also

Da li će kuća postati novo radno mjesto?

Kako je koronavirus počeo obilaziti svijet, tako se ogromna radna snaga prvi put našla duže …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *