Najjača kamera i “sabijanje” piksela: Ovo je novi Samsung Galaxy S11 (foto, video)

Dodajte komentar

Poznato je da će novi Samsungov premijum telefon S serije imati kameru sa senzorom od čak 108MP, a kako se njegovo zvanično predstavljanje bliži stižu i nove informacije.

Najnoviji renderi i koncept video potvrđuju da će uređaji Samsung Galaxy S11 serije imati kamere raspoređene u pravougaonom modulu.

Prema informacijama koje dolaze od poznatog dojavljivača Ice universe, glavna kamera od 108MP koristiće tzv. Bayer filter koji će devet snimljenih piksela “sabijati” u jedan. To znači da će kamera sa senzorom od 108MP snimati standardne fotografije rezolucije 12MP, koje će sadržati veliki broj detalja.

Osim glavne kamere, telefon bi trebalo da ima ultraširoku i persikopsku telefoto kameru, koja bi trebalo da mu omogući realan optički zum do 5X.

Moglo bi se pretpostaviti i da će Samsung budućim korisnicima omogućiti snimanje u punoj rezoluciji od 108 megapiksela. Osim toga, kruže informacije i o mogućnosti snimanja 8K videa.

Očekuje se da će, kao i kod prethodne S10, S11 seriju činiti tri modela: najmanji S11e sa ekranom dijagonale 6,3 inča, S11 od 6,7 inča i najveći S10+ sa ogromnim displejem dijagponale 6,9 inča.

Telefoni S11 serije će koristiti operativni sistem Android 10, a njihovo predstavljanje je najavljeno za 18. februar 2020. godine.

(Telegraf)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *