Goldman Sachs ulaže 750 milijardi dolara za borbu protiv klimatskih promjena

Dodajte komentar

Američka banka Goldman Sachs u ponedjeljak je saopštila kako planira da uloži 750 milijardi dolara tokom iduće decenije kako bi pomogla u borbi protiv klimatskih promjena.

Banka je na svojoj internet stranici navela da će taj iznos, njen „cilj do 2030.”, da usmjeri na finansiranje, ulaganje i savjetodavne aktivnosti vezane za devet područja po pitanju klimatske tranzicije i inkluzivnog rasta za siromašne.

Te aktivnosti uključuju i finansiranje čiste energije, održivog saobraćaja, pristupačnog obrazovanja i proizvodnje hrane.

„Ne postoji samo hitna potreba za djelovanjem, već i snažan poslovni te ulagački razlog da se to učini. Usmjerenost na te specifične ciljeve daje nam niz mjerljivih podataka, kao što je količina smanjenja zagađenja i broja usluženih ljudi, koje možemo s vremenom pratiti”, rekao je izvršni direktor Goldman Sachs David Solomon.

Dodao je da finansijske institucije moraju podržati pokretače promjena i da kompanije više ne mogu tretirati klimatske inicijative kao „periferno pitanje”.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *