Hrvatski fintech Aircash omogućio uslugu međunarodnog transfera novca

Dodajte komentar

Kompanija Aircash, prvi hrvatski fintech koji je na tržište lansirao vlastiti mobilni novčanik, nudi dodatnu uslugu međunarodnog transfera novca.

Proširenje lepeze usluga aplikacije ostvareno je zahvaljujući saradnji sa kompanijom RIA, jednom od najvećih finansijskih institucija u svetu koja posluje u 155 zemalja, na 389.000 lokacija sa 100 različitih valuta. Nova usluga korisnicima omogućava prenos novca bilo gdje iz svijeta u Hrvatsku u samo nekoliko sekundi.

Jednako tako, samo jednim klikom korisnici Aircash aplikacije mogu poslati novac na račun svojih prijatelja ili porodice te taj isti novac podići u bilo kojoj poslovnici Ine, Tiska ili na PBZ bankomatu u celoj Hrvatskoj, a od sada uz pomoć RIA-e primiti i novac iz inostranstva u samo nekoliko sekundi.

Posebno su zanimljive isplate na bankomatima, gdje se 24 sata dnevno može podizati novac u gotovini bez ikakve bankovne kartice, već se isplata obavlja pomoću unosa šestokarakternog koda iz Aircash aplikacije u PBZ bankomat i novčana sredstva odmah su dostupna korisnicima.

Izvor: Privredni.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *