Osniva se Wizz Air Abu Dhabi

Wizz Air Holdings Plc, „najzelenija” avio-kompanija u Evropi i najveći niskotarifni avio-prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je objavio da je postigao načelni dogovor o osnivanju kompanije Wizz Air Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u partnerstvu sa Abu Dhabi Development Holding Company PJSC („ADDH”). Ova nova avio-kompanija će biti prva takve vrste za Wizz Air van Evrope.

Planirano je da Wizz Air Abu Dhabi bude osnovan u formi zajedničkog ulaganja, a početak poslovanja se očekuje u drugoj polovini 2020. Ova avio-kompanija će se prvenstveno baviti uspostavljanjem linija na tržištima na kojima Wizz Air već posluje sa velikim uspjehom, kao što su centralna i istočna i zapadna Evropa, a kasnije i na Indijskom potkontinentu, Bliskom istoku i Africi. Wizz Air je uvjeren da osnivanje prave ultra-niskotarifne aviokompanije u Abu Dabiju može da doprinese nastavku razvoja Abu Dabija kao kulturne i turističke destinacije svjetske klase.

Sa flotom koju čine Airbus A321neo avioni, najefikasnije uskotrupne letjelice na svijetu, Wizz Air Abu Dhabi će imati pristup tržištima sa ukupno 5 milijardi klijenata u Evropi i van nje. Ponuda ove nove avio-kompanije će biti u potpunosti usklađena sa ponudom Wizz Aira i biće posebno usmjerena ka izuzetnom kvalitetu avio-prevoza putnika, utemeljenom na vrijednostima jedne od „najzelenijih” avio-flota na svijetu.

„Ponosni smo što će naša prva avio-kompanija van Evrope biti smještena u Abu Dabiju, prijestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata. ADDH-ovo poznavanje lokalnog tržišta, podrška i usmjeravanje su od ogromne koristi za WIZZ i svakako će podstaći uspješan razvoj nove avio-kompanije”, izjavio je generalni direktor kompanije Wizz Air Holdings Jožef Varadi.

„Međunarodni aerodrom Abu Dabi nastavlja da se razvija kao glavna tačka ulaska u UAE i širi region i mi pozdravljamo doprinos avio-kompanija, kao što je ova nova, i uticaj koji će ovo partnerstvo imati na nastavak našeg nacionalnog ekonomskog napretka. Radujemo se izgradnji veoma uspješnog partnerstva sa njima u narednim godinama”, prokomentarisao je šeik Muhamed Bin Hamad Bin Tanun Al Najan, predsjednik Abu Dhabi Airports.

„Kao pouzdan partner države sa jasnim ciljem da podrži rast ključnih nenaftnih sektora ekonomije Abu Dabija, ponosni smo na partnerstvo sa Wizz Airom, avio-kompanijom sa snažnim tržišnim prisustvom i poznatim brendom na ključnim evropskim tržištima. Naš cilj je da kroz partnerstvo sa Wizz Airom zadovoljimo sve veću potražnju za niskotarifnim avio-putovanjima i podržimo nastavak rasta Abu Dabija kao kulturne i turističke destinacije svjetske klase”, izjavio je Muhamed Hasan Al Suvaidi, generalni direktor kompanije ADDH, prenosi Portal Analitika.

„Osnivanje nove avio-kompanije predstavlja još jednu potvrdu snage vazduhoplovne infrastrukture Emirata. Pored razvijenog programa transfera putnika, Međunarodni aerodrom Abu Dabi (AUH) takođe je zabilježio porast saobraćaja do i od krajnjih destinacija i time potvrdio da je jedan od aerodromskih centara sa najvećom stopom rasta u regionu. Nova ponuda putovanja nastavlja da inspiriše posjetioce iz cijelog svijeta da dođu u Abu Dabi. Mi ih toplo dočekujemo i radujemo se pružanju izuzetnog iskustva putovanja još većem broju putnika zahvaljujući ovom zajedničkom ulaganju”, prokomentarisao je Brajan Tompson, generalni direktor Abu Dhabi Airports Company.

Check Also

Pogledajte kako napreduju radovi na autoputu

Kompanija Bemax Montenegro objavila je novi snimak radova na auto putu Bar-Boljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *