Novo okupljanje zbog novca iz stambenog fonda

Dodajte komentar
Sa jednog od ranijih okupljanja

Penzioneri Kombinata aluminijuma (KAP) pozvali su sve zainteresovane za novac iz stambenog fonda podgoričke fabrike da se u petak ponovo okupe ispred Vlade, radi detaljnog dogovora, pravljenja spiska i prikupljanja sredstava za vođenje sudskog postupka pred Sudom u Strazburu.

Predstavnik penzionisanih radnika, Nikola Raković, kazao je agenciji Mina-business da su penzioneri KAP-a prošlog petka na okupljanju donijeli odluku da još jednom pozovu sve zainteresovane penzionere i radnike za stambeni novac da se ponovo okupe u cilju rješavanja njihovih problema.

On je podsjetio da su radnici potraživanjem 4,2 miliona eura stambenog novca iscrpili sve mogućnosti kod domaćih sudova, dok je naredni Strazbur.

“Svi penzioneri i radnici, koji su bili u radnom odnosu u momentu uvođenja stečaja u KAP, imaju pravo na potraživanje stambenog novca”, smatra Raković.

Stambeni novac, koje je bio strogo namjenski, vlasnik KAP-a je, kako tvrdi Raković, potrošio na nezakonit način za proizvodnju.

“Sudskim postupkom koji je počeo prije stečaja uvedenog u KAP-u, koji traje, traži se utvrđivanje visine stambenih para sa kamatom kao i njihov povraćaj“, kazao je Raković i poručio da radnici od stambenog novca neće odustati.

Bivši radnici KAP-a, koji su u drugoj polovini 2013. godine bili primorani da napuste kompaniju zbog pokretanja stečaja, nekoliko godina čekaju isplatu 5,45 miliona eura otpremnina.

Radnici KAP-a su donošenjem Zakona o izmirenju njihovih obaveza ostvarili pravo na penziju, a penzionisani su 2013. godine. Ustavni sud je kasnije oborio taj Zakon.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *