Njemci savjetuju – ovo su najbolji polovnjaci do 5.000 eura

Prestižni Auto Bild analizirao je godišnji izveštaj njemačke Asocijacije tehničkih pregleda (TÜV) i izabrao najpouzdanija polovna vozila u cenovnom rangu do 5.000 eura.

Automobili su podijeljeni na osnovu godine prozvodnje na 2-3, 4-5, 6-7, 8-9 i 10-11 godina starosti.

U tri kategorije najstarijih modela bez konkurencije je Volkswagen Golf Plus. S obzirom da se smatra “penzionerskim” modelom, jasno je zašto je tako popularan.

Golf Plus nema neke izražene mane, a vrlo je zastupljen na tržištu polovnjaka pa je izbor više nego solidan.

Cene Golfa sa višim krovom se kreću od 1.800 za nešto starije i primjerke sa većom kilometražom.

U grupi vozila sa starijm “rodnim listom” preporučuju se još Ford Fusion koji može da se nađe već od 1.000 eura, a nudi dosta prostora uz dugotrajnost.

Iako je nešto skuplji za održavanje, vrlo je racionalna i kupovina Audija A3 starog 8-9 godina s obzirom na kvalitet izrade i pouzdanost, uprkos većoj kilometraži.

U preporučene modele koji se bliže drugoj deceniji “života” spada i VW Golf IV koji može da se nađe od 3.800 eura u Njemačkoj.

Ako vam je potreban gradski automobil starosti 6-7 godina, Auto Bild prije svega preporučuje Mazdu 2 po cijeni od 2.20 eura, koja nije poznata po nekim slabostima.

Što se tiče vozila 4-5 godina starosti, tu se ističu Suzuki SX4 koji za 3.100 eura može da bude odličan izbor ako vam je potreban model koji nudi i 4×4 pogon.

Ako imate ograničeniji budžet onda je bolje da se fokusirate na potragu za Peugeotom 308. Francuski adut ukoliko je redovnog održavan nudi mnogo za 2.500 eura.

Ukoliko možete da “dobacite” do 4.500 eura, a tražite porodični automobil jeftin za održavanje, pored Opel Merive ne morate tražiti ništa drugo.

Oni koji nemaju povjerenja u automobile koji su izašli iz garancije, dakle traže nešto 2-3 godine staro do 4.000-5.000 eura, preporučuju se prije svih Toyota Yaris VW Polo, koji sjajno “drži” cijenu i posle nekoliko godina upotrebe.

 

Check Also

Dobit Raiffeisen Bank Internationala snažno pala u drugom tromjesečju

Austrijska Raiffeisen Bank International (RBI) izvijestila je u utorak da joj je dobit snažno pala …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *