Londonska kompanija Elliptic lansirala alat za povezivanje banaka sa berzama kriptovaluta

Londonska firma za usaglašavanje kriptovaluta sa kompanijama Elliptic lansirala je novi alat koji bankama omogućava bližu saradnju sa kripto-berzama.

Pod nazivom Elliptic Discovery, ovaj proizvod prikuplja detaljne profile više od 200 globalnih kripto berzi kako bi banke mogle da upravljaju rizicima povezanim sa kripto transakcijama, prenosi Business Insider.

Dizajniran posebno za banke, Elliptic Discovery navodno pruža timovima za usklađivanje neophodne uvide kojima će identifikovati tokove sredstava na kripto imovini i procijeniti rizike uključujući pranje novca. Alat se, kako se izvještava, zasniva na podacima kompanije Elliptic koji se prikupljaju od 2013. godine i nudi širok spektar identifikatora i pokazatelja rizika u pogledu izloženosti kripto-imovini putem berzi, napominje se u izvještaju.

Džejms Smit, izvršni direktor i suosnivač kompanije Elliptic, napomenuo je da je novi alat stvoren da se riješi postojećeg nedostatka vidljivosti u ekosistem kripto-imovine od strane bankarskih institucija, prenosi Cointelegraph.

Prema Smitu, nedostatak pristupa kripto industriji doveo je do „nulte tolerancije“ prema novoj klasi imovine i frustrirao kupce, dok su banke „ostale slijepe za stvarne rizike koje predstavlja njihova izloženost kripto-imovini“.

Smit je istakao da postoje različite vrste berzi kriptovaluta, koje bi banke uzele u obzir prilikom procjene rizika.

„Elliptic Discovery se menja tako što omogućava bankama da osvijetle svoju kripto-aktivu klijenta i preduzmu pristup zasnovan na riziku […] Nisu sve berze kripto-imovine slične i Elliptic Discovery će bankama omogućiti da to razlikuju i iskoriste priliku za bliski rad sa ovim preduzećima, na osnovu procjene rizika zasnovanog na dokazima.”

Pošto kompanija nije navela šta su banke već prijavile za Discovery ili su izrazile interes za to u izvještaju, Cointelegraph je kontaktirao Elliptic tim za komentar. Ovaj članak će biti ažuriran sa svim novim informacijama.

Check Also

Dalja modernizacija mreže uz višemilionska ulaganja

Telenor je prošlu godinu završio sa značajnim rastom prihoda, stabilnom i lojalnom bazom, kao i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *