Xiaomi sa pametnim telefonom Mi Note konkurencija Appleu

Dodajte komentar

Xiaomi Corp., četvrti najveći svjetski proizvođač pametnih telefona, ulazi u Japan i tržišnu utakmicu sa Appleom s cjenovno prihvatljivim pametnim telefonom i povezanim trackerom za fitness.

Kompanija pruža mogućnost kupovine pametnog telefona Mi Note 10 sa sistemom Android u Japanu uz neposrednu prednarudžbu, sa isporukom 16. decembra, navodi se u izjavi u ponedjeljak.

Sa cijenom od 52.800 jena (486 USD), ovaj telefon nudi kameru od 108 megapiksela visoke rezolucije, bateriju od 5.260mAh, koja može izdržati duže od dva dana i 6.5-inčni OLED ekran sa zakrivljenim ivicama.

Uz Mi Note, Xiaomi je predstavio i svoj MI Smart Band 4 koji se može nosiv za 3.490 jena, prenosni baterijski paket za 1.899 jena, indukcijsko -grijno kuvalo za rižu za 9.999 jena i vrhunski cjeloviti metalni kofer za 17.900 jena, a sve po agresivnim cijenama za japansko tržište.

Najbolji kineski dobavljač pametnih telefona nakon Huawei-ja Technologies Co. sve više gleda na istok, nastojeći da nadoknadi smanjeni udio na domaćem tržištu.

Kineske isporuke Xiaomija u prošlom kvartalu imale su udio od 30%, dok je prodaja hardvera u Indiji i Evropi rasla. Sve više ulazi u tržišnu bitku u Japanu, gdje se tržište pametnih telefona smanjuje, a dominira Apple i gdje su preferencije potrošača jedinstvene a čuvaju ih domaći brendovi poput Sharp Corp. i Fujitsu Ltd.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *