Sea Dance među deset najboljih festivala Evrope

Dodajte komentar

Sea Dance festival je i ove godine proglašen za jedan od 10 najboljih festivala Evrope na Evropskim festivalskim nagradama (“European festival awards”), najznačajnijem festivalskom takmičenju na planeti.

U glasanju je učestvovalo preko 350.000 fanova širom svijeta, a Sea Dance je postao jedini festival Mediterana kojem je šesti put zaredom pošlo za rukom da uđe u elitno društvo najboljih evropskih festivala.

Sea Dance je izabran među najboljima u kategoriji za najbolji festival do 40.000 posjetilaca dnevno, dok je u godini kada je po brojnim parametrima održano i njegovo najuspješnije izdanje dosad, EXIT ponovo među prvih deset u glavnoj kategoriji „Najbolji veliki festival“.

Sea Dance je još nakon svoje premijerne godine osvojio titulu najboljeg Evropskog festivala u svojoj kategoriji, kao prvi festival u istoriji kome je to pošlo za rukom. Impresivan program, moćna festivalska produkcija, magična lokacija i fantastična publika iz preko 40 zemalja, učinili su da ovogodišnje izdanje festivala nadmaši prethodna.

Pobjednici će biti proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 15. januara 2020.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *