Dug Jugooceanije Luci Bar pokrivaju iz budžetske rezerve

Dodajte komentar

Vlada je odlučila da uz budžetske reserve izdvoji 324.446 eura i plati potraživanje Luke Bar od Jugooceanije Kotor.

Ovo potraživanje datira iz 2003. kada su kotorskoj kompaniji pozajmili novac, a 2009. dobili pravosnažnu presudu u svoju korist

Vlada je u četvrtak usvojila prijedlog Ministarstva saobraćaja da se umjesto iz njihovog budžeta ovaj dug izmiri iz tekuće budžetske rezerve. Da bi to omogućila Vladaje izmijenila svoj zaključak iz juna, kojim je predviđeno da Ministarsatvo saobraćaja plati ovo potraživanje.

-Postupajući po zaključku Vlade, Služba za finansijsko-knjigovodstvene poslove Ministarstva saobraćaja je utvrdila daje već u prvoj polovini godine realizacija budžeta Ministarstva saobraćaja bila 87 odsto, pa ne može da obezbijedi taj novac, navodi se u dokumentu.

Luka Bar se početkom godine obratila Ministarstvu s namjerom da ovim potraživanjem “prebije” dug za poreze i doprinose, koje duguju radnicima za period 2009-2016. godine. Nasastanku u Ministarstvu finansija, početkom aprila, kojem su prisustvovali predstavnici Direktorata za imovinsko pravne poslove, Direktorata za poreski i carinski sistem, Luke Bar i Ministarstva saobraćaja i pomorstva utvrđeno je da Luka duguje 358.656 eura. Poreska uprava je donijela rješenje da se iz PDV kredita Luke Bar izvrši plaćanje poreza od 280.207 eura, a da se ugovorom o cesiji između Uniprom metala i Luke Bar prenese još 100 hiljada eura iz PDV kredita Uniprom metala.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *