Lufthanza prodaje svoj evropski ketering biznis Švajcarcima

Njemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je danas da prodaje švajcarskoj firmi “Gejtgrup” svoj evropski biznis u keteringu i još dvije podružnice “LSG Grupe” za ugostiteljstvo i usluge, ne otkrivajući iznos kupoprodajnog ugovora.

Ugovor se odnosi na firme “LSG Evropa” koja se bavi keteringom, zatim na dobavljača pakovane hrane “Everstejt” i na malprodajnog operatera “Ringeltaub”, navodi se u saopštenju Lufthanze, prenosi agencija AP.

Ove tri članice “LSG Grupe” imaju 7.100 zaposlenih, a prošle godine su ostvarile prihod od oko 1,1 milijardu eura (1,2 milijarde dolara).

Lufthanza je dodala da prodaja neće imati veliki uticaj na njen profit ove ili naredne godine.

Generalni direktor njemačkog avio-prevoznika Karsten Spor rekao je da su “u ‘Gejtgrupi’ našli novog vlasnika za evropsko poslovanje LSG-a, čija je osnovna djelatnost ugostiteljstvo, što obezbjeđuje ovom biznisu daleko bolje investicione izglede u budućnosti i dalje razvojne mogućnosti”.

Lufthanza takođe pokreće partnerstvo sa “Gejtgrupom” koje se odnosi na usluge keteringa te kompanije sa sjedištem u Cirihu za linije Lufthanze iz njenih centara Frankfurt, Minhen i Cirih.

Lufthanza će zadržati manjinski uduo u novom zajedničkom preduzeću za usluge keteringa u Frankfurtu i Minhenu.

Kompanija je dodala da bi prodaja ostatka “LSG Grupe” trebalo da bude pokrenuta početkom naredne godine.

Check Also

Pad prometa i različiti smjerovi indeksa obilježili Montenegroberzu ove sedmice

Pad prometa i različiti smjerovi indeksa obilježili su Montenegroberzu ove sedmice u kojoj je najavljen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *