Brojni faktori doveli do gubitka

1 komentar
Atlas banka u Podgorici

Preliminarni nalazi kompanije Kroll Assocates, koju je stečajni odbor Atlas banke angažovao da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do njenog stečaja, pokazali su brojne oblasti koje su potencijalno mogle da dovedu do gubitka po banku. U saopštenju stečajnog upravnika Mirka Radonjića navodi se da će nezavisna forenzička kuća Kroll nastaviti da pruža pomoć stečajnom odboru i preduzeti dalje detaljnije istrage ukoliko budu neophod ne u cilju podrške banci i njenim pravnim savjetnicima u razmatranju mogućih strategija za povraćaj tih sredstava.

Centralna banka (CBCG) je u aprilu pokrenula stečaj u Atlas banci jer nije mogla da ispuni zahtjeve za adekvatnošću kapitala kako je to propisano Zakonom o bankama Crne Gore.

– Stečajni odbor Atlas banke je u junu angažovao kompaniju Kroll Assocates da sprovede internu istragu događaja koji su doveli do stečaja, identifikuje bilo koje faktore koji bi mogli ukazivati na mogućnost zloupotrebe sredstava i koji su mogli doprinijeti neispunjavanju zahtjeva za adekvatnošću i kasnije doveli do stečaja, piše u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • hahahaaha Brojni faktori koji su se čitali u zvaničnim reevizijama banke još 2011. godine.

    Stečajni odbor angžovao preskupe pravnike (koje pogrešno zovu forenzičarima), kako bi se sproveo postupak stečaja, pa sad po malo rade da pomognu guverneru u odbrani da on ništa ni o čemu nije znao. Zašto g-din Bulatović, koji jedini u stečajnom odboru zna posao, uopšte služi guverneru koji ga mrzi i ogovara kao posljednja torokušica? A zadatak mu je da pokuša pomoći malim deponentima, bar za zeru povraćaja izgubljenih sredstava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *