Globalno istraživanje: Polovina roditelja dopušta djeci da sami upravljaju svojim onlajn aktivnostima

Dodajte komentar

Nedavno globalno istraživanje sprovedeno od strane kompanije Kaspersky pokazalo je da 52% roditelja povjerava djeci da upravljaju svojim aktivnostima na internetu i vjeruju da njihova djeca znaju za granice kada je riječ o vremenu koje provode onlajn.

Međutim, 70% roditelja priznaje da oni sami provode previše vremena onlajn, a gotovo tri četvrtine (72%) smatra da internet i korišćenje mobilnih uređaja generalno ometa porodični život.

Nema sumnje da digitalne aktivnosti mogu stvoriti zavisnost i ozbiljno odvratiti djecu od avantura u stvarnom svijetu.

Međutim, više od polovine savremenih roditelja vjeruje svojoj djeci kada je riječ o vremenu provedenom na internetu i, što je još interesantnije, ova praksa je uobičajenija među očevima. Tate izgleda imaju više povjerenja da će njihova djeca znati kada treba da naprave pauzu, gotovo 3 od 5 (57%) zauzima ovaj pristup, u poređenju sa manje od polovine (48%) mama.

Međutim, ovde nije samo pitanje povjerenja da će se djeca na vrijeme isključiti sa interneta. 40% roditelja uopšte ne osjeća potrebu da kontroliše ili nadzire korišćenje interneta i onlajn aktivnosti svoje djece. Ovo može biti rizična strategija jer, uprkos tome što su djeca upoznata sa onlajn aplikacijama i dobro se snalaze na interetu, samo jedan klik ih dijeli od sajber rizka.

Izvor: itsvet.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *