Ulcinj izlazi iz višemjesečne blokade: Prodali zemlju vrijednu 3,5 miliona

Dodajte komentar
Ulcinj

Ulcinj sljedeće nedjelje izlazi iz višemjesečne blokade nakon što je Direkcija za imovinu po Odluci Vlade kupila zemljište toj Opštini za 3,5 miliona eura. Riječ je o zemljištu između hotela Galeb i Albatros.

Kako je CdM-u kazao predsjednik te Opštine Ljoro Nrekić, do kraja mjeseca biće isplaćene dvije ili tri plate.

Račun Opštine blokirala je budvanska firma Rekreaturs, za srušene objekte u naselju K1 prije 35 godina. Blokada računa uslijedila je nakon što je Vrhovni sud u martu ove godine potvrdio presudu Apelacionog suda u korist firme Rekreaturs. Sa računa Opštine je do sada skinuto više od dva miliona eura.

“Očekujem da već sljedeće nedjelje izađemo iz blokade i da ćemo uskoro moći normalno da funkcionišemo. Čekamo da notar verifikuje ugovor o prodaji koja je juče završena na aukciji”, kazao je Nrekić za CdM.

Platu već nekoliko mjeseci ne prima oko 200 zaposlenih u lokalnoj samoupravi. Tome treba dodati i organizacije koje je formirala Opština, a tu ima onih koji nijesu platu primili ni 17 mjeseci.

Kompanija Rekreaturs, koja je član Atlas grupe, u maju je zvanično blokirala žiro-račun Opštine Ulcinj, kada je i počelo prinudno izvršenje naplate potraživanja tužioca u iznosu većem od šest miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *