EPCG raspisala tendere za remont Termoelektrane

Elektroprivreda (EPCG) je u prethodna dva dana raspisala nekoliko tendera vrijednih 2,75 miliona eura za remont Termoelektrane (TE) Pljevlja, koji će se odraditi na proljeće.

EPCG je raspisala tender za tipski remont opreme i uređaja u mašinskoj sali i tipski remont uređaja pomoćnih postojenja, čija je procijenjena vrijednost 655,82 hiljade eura, zatim tipski remont kotlovskog postrojenja, koji je procijenjen na 822,8 hiljada i tipski remont sistema za pripremu ugljene prašine i odvod šljake ispod kotla, za koji procjenjuju da će koštati 465,85 hiljada eura, piše Dan.

Procijenjena vrijednost tekućeg održavanja kotlovskog postrojenja i mlinskog postrojenja je 810,7 hiljada eura, što sve ukupno iznosi 2,75 miliona eura.

Ponude po tim tenderima EPCG očekuje do 16. i 17. januara, kada je planirano otvaranje.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 90 dana od javnog otvaranja ponuda. Vrijeme izvršenja ugovora je 30 dana od uvođenja izvođača u posao.

Godišnji remont radi se svake godine u proljeće, obično krajem aprila ili početkom maja, i traje mjesec. U tom periodu je proizvodni objekat van pogona.

Check Also

Ryanair želi da sruši državnu pomoć za Lufthansu

Niskobudžetna aviokompanija Ryanair želi da preduzme pravne postupke protiv dogovorenog državnog paketa za spašavanje od …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *