EPCG raspisala tendere za remont Termoelektrane

Elektroprivreda (EPCG) je u prethodna dva dana raspisala nekoliko tendera vrijednih 2,75 miliona eura za remont Termoelektrane (TE) Pljevlja, koji će se odraditi na proljeće.

EPCG je raspisala tender za tipski remont opreme i uređaja u mašinskoj sali i tipski remont uređaja pomoćnih postojenja, čija je procijenjena vrijednost 655,82 hiljade eura, zatim tipski remont kotlovskog postrojenja, koji je procijenjen na 822,8 hiljada i tipski remont sistema za pripremu ugljene prašine i odvod šljake ispod kotla, za koji procjenjuju da će koštati 465,85 hiljada eura, piše Dan.

Procijenjena vrijednost tekućeg održavanja kotlovskog postrojenja i mlinskog postrojenja je 810,7 hiljada eura, što sve ukupno iznosi 2,75 miliona eura.

Ponude po tim tenderima EPCG očekuje do 16. i 17. januara, kada je planirano otvaranje.

Odluka o izboru najpovoljnije ponude donijeće se u roku od 90 dana od javnog otvaranja ponuda. Vrijeme izvršenja ugovora je 30 dana od uvođenja izvođača u posao.

Godišnji remont radi se svake godine u proljeće, obično krajem aprila ili početkom maja, i traje mjesec. U tom periodu je proizvodni objekat van pogona.

Check Also

Dojče banka: Digitalne valute postaće mejnstrim za dvije godine

Kreiranje nove digitalne valute bi moglo da objedini jednostavnost elektronskog plaćanja i privatnost ljudi koji …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *