5 najboljih podcasta za preduzetnike

Dodajte komentar

Kao preduzetnici žudimo za novim vještinama i strategijama kojima bismo uvećali rast svog poslovanja, no pronalaženje vremena za učestvovanje na seminarima ili za čitanje knjige može biti borba, posebno kada je potrebno uskladiti privatni i poslovni život.

No, uz pomoć nekoliko podcasta koji su prepuni stručnih savjeta, zanimljivih razgovora i kreativnog sadržaja koje možete upijati u svakom trenutku moći ćete svoj život dovesti u ravnotežu. Preduzetnički podcasti danas postaju neophodan materijal koji prate brojni preduzetnici i lideri. Prema tome zašto ne biste iskoristili njihov sadržaj i učili od najboljih umova u poslu jer oni dijele iskustva, savjete i svoja viđenja koja su često odmah primjenjivi u preduzetničkom poslovanju?

U nastavku je lista 5 najboljih preduzetničkih podcasta s kojima možete započeti svoje promjene:

The Tim Ferriss Show

Knjiga Tima Ferrissa, The 4-Hour Workweek promijenila je način na koji mnogi preduzetnici i profesionalci upravljaju svojim vremenom i produktivnošću. Kao u knjizi tako i u podcastu Tim donosi privlačan sadržaj koji sadrži raznolik skup gostiju – od Kate Couric do Tony Robbinsa i Seth Godina – istražujući tako taktike i strategije potrebne za uspjeh u sportu, umjetnosti i biznisu.

Stanford Entrepreneurial Thought Leader Series

U podcastu univerziteta u Stanfordu vrlo često ćete vidjeti brojne goste od renomiranih profesora samog univerziteta do različitih poznatih preduzetnika. U epizodama koje traju sat vremena prikazana su nova znanja i prenose se vrijednosti potrebe u preduzetništvu kako biste postizali uspjehe.

The GaryVee Audio Experience

Gary Vaynerchuck, karizmatični medijski znalac i zagovornik preduzetništva u svom CV-ju može dodati još jedno postignuće: stvaranje jednog od najpopularnijih podcasta na iTunesu sa fokusom na preduzetnike. Kombinacijom uvodnih govora, intervjua o poslovanju i marketingu te motivacionim savjetima, podcast GaryVee Audio može vam biti od velike koristi.

EntreLeadership

Ako vam je prioritet postati što bolji lideri, pretplatite se na EntreLeadership, podcast koji ugošćuje poznate osobe poput Marka Cubana i Simona Sineka. Voditelj Ken Coleman izvrsno vodi intervjue, iznoseći promišljene uvide i korisne savjete koji će biti od koristi za svakog preduzetnika.

She Did It Her Way   

Nudeći žensko stajalište o preduzetništvu, poslovna savjetnica i govornik Amanda Boleyn u svom podcastu savjetima i motivacijom pomaže ženama na početku njihove preduzetničke karijere kao i savjetima za rast i uspjeh u njihovom poslovanju. U ovom podcastu istražuju se teme jedinstvene za žene preduzetnice te im se pružaju djelotvorne smjernice za dalje poslovanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *